Om EvaStina

Jag har alltid älskat att röra på mig, springa, cykla, simma, gruppträning och styrketräning, you name it. Däremot hade jag aldrig gjort det målinriktat och strukturerat utan det började 2012 när jag fick för mig att springa Lidingöloppet 30 km för första gången. Eget träningsupplägg, kanske inte optimalt, men fantastiskt kul. En överbelastningsskada i hälen gjorde så småningom att jag blev tvungen att vila foten och 2014 skaffade jag min första landsvägscykel. Under en gruppcykling här i Uppsala kläckte någon ur sig ”om du kan köra 27,5km/h i 3 mil själv då kan du köra Vätternrundan 300km sub 10" och där trillade jag in på En Svensk klassiker vilket jag avslutade 2016. I samband med Klassikerna bestämde jag mig för att själv ta hjälp av en coach för att få ett bra upplägg, vilket var en helt fantastiskt beslut både fysiskt och mentalt. Det slutade med en fullbordad klassiker, retsamt nära en tid för en ”Super klassiker. Efter det blev det tempocykling, MTB, Sportkullan Adventure race i Älvdalen (som verkligen kan rekommenderas) mm.

Jag älskar att cykla, springer gärna, simmar ibland och vill gärna bli tekniskt bättre på längdskidor.

Styrketräning med fria vikter är kul, speciellt kettlebells där man kan träna både funktionell styrka och kondition. Får jag tid så paddlar jag gärna kajak med familjen eller lagar god mat från grunden.

 

Jag har i grunden en magister i biologi från Uppsala Universitet samt påbörjade forskningsstudier inom fysiologi. Det gör nog att jag är extra intresserad av hur vi som individer reagerar under olika typer av påfrestningar när vi tränar och tävlar.

2016-2017 utbildade och certifierade mig till massör/ massageterapeut som ett steg i att förstå mer om hur vår kropp fungerar.

Jag bestämde mig sen för att gå utbildning till Endurance Personal Trainer på Konditionsidrott 2018-2019.En PT-utbildning med fokus på konditionsidrott  Där fick jag ökad kunskap i vetenskapen kring träning och träningsplanering från både erkända forskare och idrottare i Sverige. En fantastisk upplevelse!

 

Min drivkraft som tränare är att förstå dig och dina individuella behov på väg mot Ditt mål!

Urval av utbildningar:

 Lic PT; 

Endurance Personal Trainer , (Konditionsidrott) -Den enda PT utbildningen i Norden med fokus på konditionsidrott omfattande bla:

  • Coachningsprocessen med fokus löpning, cykel, simning, triatlon, längdskidor

  • Träningsplanering och periodisering

  • Testmetodik & konditionstester (laktattröskel, FTP, VO2 max mm)

  • Idrottspsykologi

  • Styrka för konditionsidrottare

  • Styrketräning -kontroll, kraft & spänst

  • Rörlighet - 3D träning enligt Gray Institut

 

Kettlebell trainer level 1 (Eleiko)

Idrottsmedicin och funktionell träning (Bergqvists Massage och Friskvård)


Massageterapi (Friskvårdsgruppen/Physioacademy)

Revolving (Atlaspraktiken)
Dry needling (Friskvårdsgruppen/Physioacademy)
Kinesiologitejpning (Rehabtape)
Strain&Counter strain (Kroppsterapicenter)
Fotens biomekanik/Fotledsbehandling (MyOwnWay)
Spiralstabilisering (I’m a runner/Viking Rehab)

© 2019 by MuskelVilan. Proudly created with Wix.com

  • I'm social!
  • Instagram Social Icon
This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now